Nieuws/Entertainment
1866191
Entertainment

Brownie Dutch gaat strijd aan tegen pesten

Brownie Dutch

Brownie Dutch

Brownie Dutch is de nieuwe ambassadeur van de anti-pestencampagne van tv-zender Cartoon Network. Aan de hand van het thema Iedereen is anders gaat de zanger en rapper zich inzetten in de strijd tegen pesten.

Brownie Dutch

Brownie Dutch

„Ik ben graag ambassadeur van dit project, omdat ik het voor kinderen belangrijk vind dat het onderwerp pesten bespreekbaar is en blijft. Met pesten kun je iemand letterlijk verpesten”, stelt Brownie. „Iedereen is uniek en heeft talent. Iedereen verdient een kans om te stralen, want iedereen is een ster.”

De anti-pestencampagne van Cartoon Network start op maandag 9 april. De campagne kent twee animatiespots over de verschillen tussen families en wat dat betekent voor een kind en een tv-spot met Brownie Dutch. Ook is er een online platform met informatie over pesten opgericht in samenwerking met De Kindertelefoon. Vorig jaar belden bijna 15.000 kinderen met De Kindertelefoon om te praten over pesten, blijkt uit onderzoek.

Het is de vierde keer dat Cartoon Network een anti-pestencampagne organiseert. Vorig jaar was actrice Britt Scholte de ambassadeur van het project.