Nieuws/Entertainment
1869058
Entertainment

Martin Koolhoven eert Jeff Goldblum met avond

Martin Koolhoven wijdt half april een speciale avond aan acteur Jeff Goldblum. Tijdens het maandelijkse themaprogramma Cinema Egzotik in bioscoop Eye staan twee vroege titels van de excentrieke acteur uit hits als Independence Day en Jurassic Park centraal.

De Night of Jeff Goldblum vindt plaats op 19 april in het kader van festival Imagine. De titels die worden vertoond zijn Invasion of the Body Snatchers uit 1978, over buitenaardse aliens die de menselijke lichamen overnemen, en The Fly uit 1986, over een wetenschapper die langzaam verandert in een reuzenvlieg.

„Met al die matige remakes van horrorklassiekers de laatste jaren zou je bijna vergeten dat het ook wel eens wél lukt”, stelt Koolhoven. „Zowel Invasion of the Body Snatchers als The Fly waren geweldige jarenvijftighorrorfilms die remakes kregen waar je over kan twisten welke beter zijn: het origineel of de remake. Zou het toeval zijn dat in beide films de excentrieke acteur Jeff Goldblum een rol heeft?’”

De kaartverkoop voor de Jeff Goldblum-avond is van start gegaan. De acteur was recent te zien in de nieuwste Thor-film Ragnarok en is binnenkort te horen in Isle of Dogs van Wes Anderson, ook de openingsfilm van Imagine. Bovendien keert hij terug als wetenschappers Ian Malcolm in de vijfde Jurassic Park-film die deze zomer in première gaat.