Nieuws/Entertainment
1869516461
Entertainment

Julia Roberts boekt winst met verkoop huis

Actrice Julia Roberts en echtgenoot Danny Moder hebben een van hun huizen in het Californische Malibu onderhands verkocht aan hun buurman Thomas Laffont, een miljardair uit Silicon Valley. Voor het naar Amerikaanse begrippen bescheiden optrekje op nog geen halve hectare grond betaalde Laffont volgens Variety 8 miljoen dollar (7,2 miljoen euro).

Het echtpaar kocht het huis, dat recht tegenover hun veel grotere hoofdverblijf ligt, in 2016 voor 7,5 miljoen dollar, dus met de verkoop boekt Roberts slechts een kleine winst. Julia en Danny bezitten naast dit pand nog een onbekend aantal andere huizen.

Laffont kocht vorig jaar al voor 13 miljoen dollar een huis dat naast het nu gekochte huis aan Point Dume ligt. Volgens kenners het mooiste en duurste deel van de Californische kustplaats bij Los Angeles. Voor de 8 miljoen dollar krijgt de koper een knusse strandbungalow met vier slaapkamers en drie badkamers en een moderne keuken.

De hedgefondsmiljardair vergaarde zijn rijkdom door succesvolle vroege investeringen in bedrijven als Uber, Lyft and Snapchat.