Entertainment/Sterren
1869621242
Sterren

Anne Hathaway was 9e keus voor The Devil Wears Prada

Dankzij de film The Devil Wears Prada maakte Anne Hathaway naam in Hollywood en kreeg ze grote filmrollen aangeboden. Maar de actrice was niet bepaald de eerste keus die de filmstudio voor ogen had, integendeel zelfs. Hathaway stond als 9e op het lijstje, zo liet regisseur David Frankel weten aan Entertainment Weekly.

„De droomkandidaat was Rachel McAdams, omdat zij toen al een stuk bekender was dan Anne. Maar Rachel zei tot drie keer toe ’nee’. Ze wilde de rol echt niet spelen, ondanks dat de studio alles uit de kast trok om haar aan boord te krijgen. Anne was toen nog helemaal niet in beeld, dat kwam later pas toen Meryl Streep zich ermee ging bemoeien”, aldus Frankel.

Volgens de regisseur was het Streep die Anne een kans gaf. „Ze had haar gezien in Brokeback Mountain, waarin ze een bijrol speelt. En kennelijk had dat genoeg indruk op Meryl gemaakt, want zij wilde Anne graag ontmoeten omdat ze dacht goed met haar te kunnen samenwerken.” Streep speelde de rol van Miranda Priestly, de hoofdredacteur van modetijdschrift Runway die gebaseerd was op Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour.

Hathaway kreeg uiteindelijk de rol van Andy Sachs, een ambitieuze assistent die allerlei rotklusjes voor Priestly moet opknappen en uiteindelijk de modewereld verlaat. „De rol pakte me meteen, al moest ik heel geduldig afwachten of ik het zou worden. Maar toen ik het verlossende telefoontje kreeg heb ik staan gillen van vreugde. Er waren toen wat vrienden bij me waarmee ik dat die avond goed heb gevierd. Ik wist gewoon dat dit iets groots zou worden.”