Nieuws/Entertainment
1875321
Entertainment

Ekdom: ’Publieke omroep moet nog beetje met tijd mee’

Gerard Ekdoms overstap naar Talpa’s Radio 10 is niet vanwege het geld. Dat benadrukte de dj donderdag in zijn ochtendprogramma op Radio 2.

In zijn show vertelde Ekdom dat de meningen over zijn vertrek naar de commerciële radiozender zijn verdeeld. Hij wilde kwijt dat geld nooit het motief is geweest, maar dat hij bij Talpa wel kan wat hij verder nog wilde gaan doen.

„De publieke omroep is iets moois, ik heb hier fijne collega’s en het fantastisch naar mijn zin, maar er zijn altijd dingen die spaaklopen. Wat dat betreft moet de publieke omroep nog een beetje met de tijd mee. Als je elke keer tegen die muur aanloopt wordt het irritant.” Hij vertelde gisteren al aan Privé dat hij het gevoel had dat hij bij de publieke omroep door de regering aan banden werd gelegd.

De dj heeft naast zijn radiowerk nog een aantal projecten die moeilijk zijn te combineren met werken bij de publieke omroep. Zo heeft hij een YouTube-kanaal en een eigen wijnmerk.

De dj (40) zegt dat het zijn eigen keuze was, genomen naar zijn gevoel. „Als je ergens anders de kansen krijgt aangeboden en alle vrijheid krijgt, zowel inhoudelijk als muzikaal, waarom zou je dan de sprong niet wagen?” Ekdom start vanaf eind deze zomer op Radio 10.