Entertainment/Royals
187976865
Royals

Hoge pief Daily Mail aan de slag voor prins Charles

Prins Charles en Camilla.

Prins Charles en Camilla.

Keep your friends close and your enemies closer of misschien toch if you can’t beat them, join them? Hoe dan ook, prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben de adjunct-hoofdredacteur van de Daily Mail – een van de grootste dagbladen van het Verenigd Koninkrijk – aangesteld als nieuwe perschef. Tobyn Andreae zal binnenkort bij het koppel in dienst treden.

Prins Charles en Camilla.

Prins Charles en Camilla.

De keuze voor Andreae mag opvallend genoemd worden. Associated Newspapers, de uitgever van de Daily Mail, ligt al lange tijd in de clinch met Charles’ zoon, prins Harry. De hertog van Sussex klaagde het mediabedrijf meerdere keren aan, onder meer wegens smaad, naar aanleiding van artikelen van de Daily Mail en Mail on Sunday.

Volgens The Times begint Andreae ’in de komende maanden’ aan zijn nieuwe functie. Charles en Camilla hopen dat hij een belangrijke rol kan spelen in de aanloop naar een eventuele troonsbestijging van de Britse kroonprins.

Charles kwam recent nog negatief in het nieuws, omdat hij tussen 2011 en 2015 zeker drie miljoen euro in contanten kreeg van een oliesjeik. Het ging om donaties voor de liefdadigheidsorganisaties van de prins van Wales.