Nieuws/Entertainment
1879996189
Entertainment

’Andrew te zien op beveiligingsbeelden Epstein’

Prins Andrew staat waarschijnlijk op beveiligingsbeelden als hij inderdaad regelmatig over de vloer kwam bij Jeffrey Epstein. Dat claimt de advocaat van Virginia Roberts in gesprek met Mail on Sunday.

„Ik twijfel er niet aan dat prins Andrew is gefilmd in kamers en privéruimtes op het terrein van Epstein”, stelt David Boies. „We weten dat er camera’s hingen door het hele herenhuis in New York en ook op andere plaatsen die Epstein beheerde. Er zijn grote hoeveelheden tapes en prins Andrew staat op die banden.”

Roberts beweert al jaren dat Andrew haar misbruikt heeft. De prins verklaarde in november in het geruchtmakende interview met BBC Newsnight zich absoluut niet te kunnen herinneren de destijds zeventien jaar oude Roberts ooit te hebben ontmoet. Op de bewuste avond zou hij met dochter prinses Beatrice naar een pizzazaak geweest.

De Amerikaanse autoriteiten willen graag met Andrew praten over zijn verstandhouding met Epstein en Ghislaine Maxwell, die vorige week werd aangehouden in de VS. Ook Andrew kende Maxwell goed en werd met haar op verschillende momenten gefotografeerd. Zij introduceerde hem in de jaren 90 bij Epstein.