Nieuws/Entertainment
1881606
Entertainment

Realityshow maakt doorstart op naburig terrein

Utopia keert terug

Fans van Utopia kunnen opgelucht adem halen, want het realityprogramma is gered. Lang zag het ernaar uit dat de stekker definitief uit het Talpa-programma zou worden getrokken, omdat het huurcontract van het huidige terrein niet kon worden verlengd.

„Dankzij de constructieve inzet van de gemeentes Hilversum, Gooise Meren en Laren - die gezamenlijk eigenaar zijn van het gebied - komt er nu een nieuw stuk land beschikbaar”, meldt SBS. Wel zullen er een aantal veranderingen gaan plaatsvinden. Zo is er geen loods en zijn er geen voorzieningen. Het is een leeg en desolaat terrein. De inwoners zullen dus letterlijk alles opnieuw moeten bouwen.

 Bekijk ook: 

 Utopia stopt ermee 

Utopia 2 start met vijf inwoners, waarna er zich regelmatig nieuwe inwoners aan het hek zullen melden. Wie dat zijn, blijft geheim tot het aantal van vijftien inwoners is bereikt. Wel keren er een aantal vertrouwde gezichten terug. De inwoners die eind december 2017 actie hebben gevoerd om Utopia te behouden, kunnen zich namelijk opnieuw aanmelden. Dat geldt dus voor de huidige inwoners, maar ook voor de kandidaten die ten tijde van de campagne in de loods verbleven, maar inmiddels thuis zijn.

In de doorstart hebben de inwoners nauwelijks iets om mee te beginnen. Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een aantal planken om het de eerste dagen mee te redden. Om de acht weken zal er iemand genomineerd worden voor eliminatie.

Utopia 2 is vanaf maandag 4 juni te zien bij SBS6, nadat het huidige Utopia op vrijdag 1 juni de finale beleeft.