Entertainment/Royals
1883496989
Royals

Pieter viert 81e verjaardag met ’bosvriendinnen’

Pieter van Vollenhoven heeft donderdagmiddag via Twitter op originele wijze bedankt voor de stroom aan felicitaties ter gelegenheid van zijn 81e verjaardag. „Heel veel dank voor jullie hartelijke en vele gelukwensen die ik van U allen ter ere van mijn verjaardag mocht ontvangen”, richtte hij zich vanuit Apeldoorn tot zijn bijna 42.000 ’Twitter vrienden en vriendinnen’. „Dat heeft uw jeugdige kluizenaar zéér gewaardeerd.”

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beteugelen, heeft Van Vollenhoven zich met echtgenote prinses Margriet (77) teruggetrokken in de eigen woning naast paleis Het Loo. „Het isolement is, als je niet ziek bent, absoluut een grote opgaaf”, zei hij aan de vooravond van zijn verjaardag tegen het ANP.

Maar kroondomein Het Loo, door hem de ’eeuwig zingende bossen’ genoemd, biedt wel verstrooiing en een mogelijkheid de natuur in te gaan. „Géén bezoek want ik vier deze dag met mijn nieuwe bosvriendinnen”, schreef hij dan ook in zijn Twitter-boodschap, verwijzend naar de talrijke ontmoetingen met wilde zwijnen die zich door hem gedwee laten fotograferen. Pieter liet zijn bericht dan ook vergezeld gaan van een groep zwijnen, die zich niet hoefden te houden aan de regels voor onderling afstand bewaren.