Nieuws/Entertainment
1887026
Entertainment

Voorzichtig begin voor dramaserie Exportbaby

De nieuwe KRO-NCRV-serie Exportbaby is zaterdagavond van start gegaan met 178.000 kijkers. De dramaserie, met in de hoofdrollen Stefan de Walle en Rifka Lodeizen, viel daarmee buiten de lijst met best bekeken programma's van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor een plek in de kijkcijfer top 25 was zaterdag een score nodig van minimaal 293.000 kijkers.

Exportbaby gaat over een koppel dat tien jaar geleden een kind heeft geadopteerd uit Oeganda. Als Hanna (Lodeizen) op een dag een documentaire ziet over kinderhandel herkent ze het weeshuis waar zij en Paul (De Walle) hun dochtertje Zawadi destijds hebben opgehaald. Hanna besluit terug te gaan naar Oeganda om uit te zoeken wat het ware verhaal is achter de adoptie van haar dochter.

Mindf*ck scoorde net als voorgaande weken goed. De goocheltrucs van illusionist Victor Mids wisten ruim 1,8 mensen te boeien, goed voor een tweede plaats in de kijkcijferlijst. Aansluitend keken 1,5 miljoen mensen naar De Kwis, waarin Foppe de Haan te gast was. It Takes 2 wist opnieuw een plek in de top 10 te veroveren. 850.000 mensen zagen actrice Robin Martens sneuvelen in de zangcompetitie voor BN'ers. De lijst wordt aangevoerd door het NOS Journaal van 20.00 uur, met bijna 1,9 miljoen kijkers.

NPO1 domineerde op de zaterdagavond. In de top tien waren de eerste zes programma's op de zender te zien, met kijkcijfers van net geen 1,1 miljoen tot bijna 1,9 miljoen.