Nieuws/Entertainment
188805627
Entertainment

Jinek vecht tegen tranen in laatste uitzending

Vochtige ogen bij Eva Jinek tijdens haar laatste uitzending bij de publieke omroep.

Vochtige ogen bij Eva Jinek tijdens haar laatste uitzending bij de publieke omroep.

Het zit erop voor Eva Jinek. De KRO-NCRV-presentatrice nam vrijdagavond in haar talkshow afscheid van de publieke omroep en stapt na vijftien jaar over naar RTL. De talkshowhost bedankte aan het eind van haar programma iedereen met wie ze bij de NPO heeft gewerkt en was haar tranen maar nauwelijks de baas.

Vochtige ogen bij Eva Jinek tijdens haar laatste uitzending bij de publieke omroep.

Vochtige ogen bij Eva Jinek tijdens haar laatste uitzending bij de publieke omroep.

„Voordat ik afzwaai, wil ik vanaf deze plek nog een paar mensen bedanken. Een paar honderd... Nee dat is een grapje, jullie mogen best even lachen, hoor”, vertelt Eva. „Ik heb het over mijn collega’s, de mensen die de afgelopen vijftien jaar bij de publieke omroep naast mij, achter mij en om mij heen hebben gestaan. Te beginnen bij mijn collega’s van het NOS Journaal, waar ik een geweldige journalistieke opleiding heb gekregen. Ik wil ook mijn collega’s van Met het oog op morgen bedanken, het mooiste radioprogramma ooit en een plek waar ik voor het eerst leerde interviewen.”

Dan komt het moment dat de ’snik’ in haar stem toeslaat. „Ik dank mijn collega’s bij WNL, die stoere lefgozers die het aandurfden om mij voor het eerst een talkshow te geven. En tot slot: mijn collega’s hier, bij de KRO-NCRV, de mensen met wie ik de afgelopen jaren van dit programma een succes heb gemaakt. Dit zijn de mensen die mij zo veel hebben geleerd, dit zijn de mensen die dit programma groot hebben gemaakt. Ik ga het redden tot het eind!”

Geen afscheid

Tot slot richt de presentatrice, inmiddels met vochtige ogen, zich tot haar kijkers. „En nu, ik wil u bedanken voor het kijken. Als u niet had gekeken, dan zaten we hier al helemaal niet. Voor al die keren dat u vroeg met mij bent opgestaan en zo laat met mij naar bed bent gegaan: mijn dank is enorm. Dit is geen afscheid, op naar de volgende vijftien jaar. Goed weekend, tot januari!”

Jeroen Pauw neemt Eva’s plek vanaf maandag drie maanden over, maar dat was al de planning. In haar laatste show ontving Jinek de Britse parlementsvoorzitter John ’Order’ Bercow, Marco Borsato en John Ewbank. Gerard Joling bracht ter ere van zijn aanstaande, zestigste verjaardag – onder begeleiding van een big band – een nieuwe versie van zijn hit Shangri-la ten gehore.

Beau

Vanaf januari volgend jaar is Eva Jinek bij RTL afwisselend met Beau van Erven Dorens te zien op de late avond, waarbij ze ieder een aantal maanden voor hun rekening nemen.