Nieuws/Entertainment
1891256
Entertainment

Veenstra gepasseerd bij 3FM

Niet Michiel Veenstra maar de onbekende Sharid Alles is de nieuwe zendermanager van 3FM. De benoeming van Veenstra leek nog slechts een kwestie van tijd, maar het uitlekken hiervan zou roet in het eten hebben gegooid voor de 3FM-veteraan.

3FM heeft al jaren te maken met kwakkelende luistercijfers en is naarstig op zoek naar een kapitein die de jongerenzender terugbrengt in veilig vaarwater. De 42-jarige Veenstra, nestor van de zender, leek op basis van zijn bekende hoofd aan het langste eind te trekken.

Maandagochtend werd echter de benoeming van Sharid Alles bekend gemaakt. Hoewel het NPO-baas Shula Rijxman deugd zal doen dat ze vrouw is, wordt Alles binnen de NPO beschouwd als iemand die geen quotum nodig heeft om aan de top te geraken. Momenteel is ze programmaleider van FunX, de andere jongerenzender van de NPO.

FunX

FunX heeft nauwelijks de helft van het budget van 3FM maar presteert onder Alles’ leiding naar verluidt aanzienlijk beter onder jongeren. Officieel is dat niet bekend, omdat FunX weigert mee te doen aan het Nationaal Luisteronderzoek dat de officiële luistercijfers opstelt.

Alles, die als kind geadopteerd werd uit India, begon haar radiocarrière bij FunX maar werkte ook voor Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 6. Sinds 2015 is ze inhoudelijk verantwoordelijk voor de programmering van alle vijf de kanalen van FunX.

De nieuwe zendermanager arriveert bij 3FM precies op tijd om haar stempel te drukken op de najaarsplannen. Alles heeft er nooit een geheim van gemaakt een groot voorstander te zijn van diversiteit in de mediawereld. De programmering van de 3FM ziet er momenteel uit als het corveerooster van een montessorischool in Amsterdam Oud-Zuid.

Veenstra

Vorige week meldde De Telegraaf dat Michiel Veenstra de nieuwe zendermanager zou worden. Bronnen in het Hilversumse laten nu weten dat er voor de 3FM-dj niets aan de hand was totdat zijn naam begon rond te zingen in radioland. Radiobaas Jurre Bosman zou hier niet van gediend zijn geweest.

Een woordvoerder van de publieke omroep gaat evenwel niet in op de kandidatuur van Veenstra en laat weten dat de NPO zich „vanzelfsprekend niet [laat] leiden door wat er waar dan ook uitlekt”.