Nieuws/Entertainment
1891872
Entertainment

Brownie Dutch: iedere artiest wordt gepest

Brownie Dutch gaat als ambassadeur van de anti-pestencampagne van tv-zender Cartoon Network de strijd aan tegen pesten. De rapper weet wat pesten met je kan doen. Online krijgt hij geregeld vervelende opmerkingen.

„Ik ben artiest en ik denk dat iedere artiest wel op een manier wordt gepest”, vertelt Brownie in Metro. „Als je alleen al de reacties leest onder mijn YouTube-filmpjes, dan word je daar niet vrolijk van. Mensen wensen me de verschrikkelijkste dingen toe en hebben over alles wel wat op te merken; van mijn uiterlijk tot mijn muziek.” De vervelende reacties doen hem echter niets meer. „Ik lees de opmerkingen niet eens meer, want ik weet dat die gasten het niet menen. Daarnaast ben ik trots op mezelf. Als je die eigenwaarde hebt, dan kan niemand je iets maken.”

Als ambassadeur van de campagne, die maandag van start gaat, hoopt hij het onderwerp pesten bij kinderen bespreekbaar te maken. „Ik wil mensen graag op een positieve manier beïnvloeden en daar past deze rol als ambassadeur goed bij. Ik hoop dat kinderen door deze campagne meer over pesten gaan praten.”

Het is de vierde keer dat Cartoon Network een anti-pestencampagne organiseert. Vorig jaar was actrice Britt Scholte de ambassadeur van het project.