Nieuws/Entertainment
1892737
Entertainment

Hogere straf voor zanger Dean Saunders

De zanger Dean Saunders (37) uit Beverwijk is in hoger beroep veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor brandstichting en mishandeling van zijn ex-vriendin. De straf van het gerechtshof in Amsterdam is hoger dan de acht maanden die de rechter eerder had opgelegd en ook hoger dan de eis van de aanklager bij het hof.

De rechtbank acht bewezen dat Saunders met brandspiritus de auto van zijn voormalige schoonvader in brand heeft gestoken. De auto stond dicht bij een woning geparkeerd waardoor het risico bestond dat de brand zou overslaan naar de woning. Omdat hierdoor levensgevaar ontstond voor de mensen die in het huis lagen te slapen, vindt het hof een hogere straf gepast. Doordat de brandweer snel kon blussen, brandde alleen de auto uit.

Ook heeft de verdachte zijn ex-vriendin, met wie hij een zoon heeft, een gekneusde kaak geslagen, aldus de rechtbank.

Oneens

Dean is het niet eens met de veroordeling van het gerechtshof maandag. De zanger accepteert niet dat hij wordt beschuldigd voor iets dat hij niet heeft gedaan.

„We hebben overal rekening mee gehouden, ook hiermee”, zei hij na afloop van de rechtszaak. „Maar het blijft natuurlijk hartstikke jammer. Dit is iets wat je niet wil, maar iets wat je moet accepteren.” Saunders laat het er niet bij zitten. „We hebben gelijk cassatie aangetekend, dus we gaan nog hoger dan hoger beroep en dan hopen we dat we daar ons gelijk kunnen halen. Want ik blijf gewoon niet accepteren dat ik word beschuldigd van iets wat ik absoluut niet gedaan heb.”