Nieuws/Entertainment
1892999
Entertainment

Eerste krachtmeting Waylon

Waylon zal aanstaande zaterdag zijn eerste krachtmeting beleven met zijn concurrenten op het Eurovisie Songfestival.

Dan treden 32 deelnemende inzendingen op in de Afas Live in Amsterdam, tijdens het jaarlijkse evenement Eurovision In Concert. Daaronder zitten Israël, Finland en Tsjechië, de favorieten voor de zege dit jaar. Ook zal veel belangstelling zijn voor de optredens van België en Australië. In totaal doen dit jaar 43 landen mee aan de grootste muziekwedstrijd ter wereld.

Het jaarlijkse songfestivalfeestje in Amsterdam is vaste prik voor de bookmakers en songfestivalfans: zij beschouwen Eurovision In Concert als de eerste onderlinge graadmeter en het concert geldt voor velen als opmaat naar het Eurovisie Songfestival. Voorafgaand aan het concert worden alle songfestivaldelegaties welkom geheten door Songfestivalfeitenkenner Mark Harbers, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en Jon Ola Sand, de baas van het Eurovisie Songfestival namens de EBU, de Europese Omroeporganisatie. Daarnaast zullen er optredens zijn van Sandra Kim (die het Eurovisie Songfestival in 1986 won) en Franklin Brown & Maxine (7de in 1996). Het evenement wordt gepresenteerd door commentator Cornald Maas en Edsilia Rombley (4de in 1998).

Het Amsterdamse Songfestvialweekeinde barst vrijdagavond al los in de Melkweg. Daar zullen die avond optredens zijn van onder andere Anne Marie David (winnaar 1973), Emmelie De Forest (winnaar 2013). Esther Hart (13de in 2003) en Poli Genova (4de in 2016). De optredende artiesten zullen in de Melkweg niet alleen hun eigen bijdragen zingen, maar ook andere Songfestival-klassiekers. Voor beide avonden zijn nog kaarten beschikbaar.

In de peilingen bij de bookmakers is dit de huidige top-11: 1. Israël 2. Estland 3. Tsjechië 4. Bulgarije 5. Australië 6. België 7. Zweden 8. Noorwegen 9. Frankrijk 10. Griekenland 11. Nederland.