Nieuws/Entertainment
1895552152
Entertainment

Kanye West in tranen bij eerste campagnebijeenkomst

WASHINGTON - De Amerikaanse rapper Kanye West heeft als presidentskandidaat zondag zijn eerste campagnebijeenkomst voor de verkiezingen gehouden. Hij was bij tijd en wijle niet te volgen en sprak zich uit tegen abortus en pornografie. Op een gegeven moment brak hij zelfs in tranen uit.

De bijeenkomst in North Charleston in de staat South Carolina was alleen voor mensen die zich lieten registreren. Hen was gevraagd een mondkapje te dragen. De bijeenkomst duurde iets meer dan een uur. Daarin hekelde hij abortus, maar sprak zich niet uit voor een verbod. In plaats daarvan stelde hij voor dat iemand die een kind baart 1 miljoen dollar zou moeten krijgen.

Het waren niet de enige opmerkingen van de 43-jarige rapper die het publiek soms vol ongeloof moest aanhoren. „Het enige dat ons kan bevrijden, is door ons te houden aan de regels die ons zijn gegeven voor het beloofde land”, aldus West. „Abortus moet legaal zijn, want raad eens? De wet is toch niet van God, dus wat is wettigheid?”

Tekst loopt door onder de tweet.

’Ik heb bijna mijn dochter vermoord!’

Op een gegeven moment braken de tranen bij hem uit toen hij zei dat zijn vader aandrong op abortus toen Kanye’s moeder van hem zwanger was. „Mijn moeder heeft mijn leven gered. Er zou geen Kanye West zijn geweest omdat mijn vader het te druk had.” Hij vertelde dat hij zelf ook abortus overwoog toen zijn vrouw Kim Kardashian zwanger was van hun oudste dochter. „Ik heb bijna mijn dochter vermoord! Ik heb bijna mijn dochter vermoord!”, schreeuwde hij. „Ze had de pillen al in haar hand, totdat God zich tot mij keerde en zei dat als ik met zijn visie zou f*cken, hij dat ook met die van mij zou doen.” Tevens zei hij „dat Kim hierna misschien wel van me wil scheiden, maar dan ben ik altijd blij dat ze North ter wereld heeft gebracht”.

Ook zei West dat Harriet Tubman, een van de bekendste Amerikaanse bestrijders van de slavernij, „nooit slaven echt heeft bevrijd.” „Ze heeft de slaven laten werken voor andere witte mensen.”

Birthday Party

West kondigde twee weken geleden aan dat hij een gooi wil doen naar het presidentschap van de VS. In een peiling is de steun voor zijn kandidatuur minimaal. De partij van West wordt BDY genoemd. Die afkorting zou staan voor Birthday Party (Verjaardagspartij). De rapper steunde eerder het presidentschap van Trump. Critici vragen zich af of West oprecht president wil worden of dat het gaat om een publiciteitsstunt.