Nieuws/Entertainment
1895611
Entertainment

Nasrdin Dchar onderzoekt zijn huwelijk

Nasrdin Dchar met zijn vrouw

Nasrdin Dchar met zijn vrouw

Acteur Nasrdin Dchar gaat volgend seizoen weer het theater in. Na zijn veelgeprezen DAD komt hij met een nieuwe solovoorstelling, JA. In het stuk neemt Dchar zijn huwelijk onder de loep.

Nasrdin Dchar met zijn vrouw

Nasrdin Dchar met zijn vrouw

„In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op zeven trouwen”, stelt de acteur. „Meer dan kinderen krijgen of ontslagen worden leidt het jawoord geven tot slapeloze nachten.”

Dchar neemt het publiek in JA mee naar het feest, maar ook naar de voorbereidingen achter de schermen: het samenstellen van de gastenlijst en het menu en alle vragen die daarbij komen kijken. Maar hij gaat ook in op de diepere vragen rond zo’n belangrijke verbintenis: „Wat maakt een huwelijk tot een goed huwelijk? Hoe begrijp je de ander en hoe maak je jezelf begrijpelijk?”

De regie is in handen van Floris van Delft, die ook aan de voorstelling meeschrijft. De kaartverkoop start op 1 mei. De première van JA is op Valentijnsdag 2019 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Daarna volgt een tournee van 75 voorstellingen door het hele land, maakten theaterbureaus De Mannen en Wat We Doen dinsdag bekend.