Nieuws/Entertainment
1899398
Entertainment

Alleen Op De Wereld grijpt naast Kids Award

De televisieserie Alleen Op De Wereld van de VPRO heeft geen International Emmy Kids Award weten te bemachtigen. De prijs ging naar Hank Zipzer's Christmas Catastrophe uit Groot-Brittannië. De awards werden dinsdagavond uitgereikt in Cannes.

Alleen Op De Wereld was genomineerd in de categorie kinderfilms en -series. Andere kanshebbers in deze categorie waren Little Church uit Australië en Wansapanataym - Candy’s Crush” (Once Upon a Time) uit de Filipijnen.

Alleen Op De Wereld is een kerstserie naar het gelijknamige boek van Hector Malot. De hoofdrol van Remi wordt in de serie vertolkt door Julian Ras, onder meer bekend door zijn rol in de speelfilms Dummie de Mummie en Bouwdorp. De cast bestaat naast Julian onder anderen uit: Ricky Koole, Bert Luppes, Georgina Verbaan en Frederik Brom. In september 2016 jaar ging Alleen Op De Wereld in première tijdens Film by the Sea in Vlissingen. De VPRO zond de serie in december 2016 jaar december uit.

Nederland won vorig jaar een Kids Emmy Award voor de AVROTROS-serie Kasper en de Kerstengelen en het jaar ervoor kreeg de telefilm Rabarber de prestigieuze tv-prijs. In 2015 ging de award naar de korte film Alles mag, die vertelt over een jongen die ervan droomt bij de majorettes te gaan, en in 1991 naar de Nederlandse jeugdfilm Het Zakmes van Burny Bos.

De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt.