Nieuws/Entertainment
1901060875
Entertainment

’Acteur gaf masterclass in seksscènes’

James Franco door oud-studentes aangeklaagd wegens misbruik

James Franco

James Franco

Twee jaar nadat James Franco door vijf vrouwen werd beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag tijdens de periode dat zij zijn studentes waren, klagen twee van hen de Hollywoodster nu daadwerkelijk aan. Volgens de vrouwen heeft de acteur zijn macht als docent destijds op een seksuele manier misbruikt. Dit meldt Rolling Stone.

James Franco

James Franco

De twee studentes van Franco aan zijn Studio 4-acteerschool, Sarah Tither-Kaplan en Toni Gaal, klagen niet alleen de acteur aan, maar ook zijn zakenpartner Vince Jolivette. Hij zou zich net zo schuldig hebben gemaakt aan het misbruik. De vrouwen dienden de zaak op donderdag in bij het Hooggerechtshof in Los Angeles.

Franco zou de vermeende slachtoffers hebben gedwongen tot het volgen van een 'masterclass' in seksscènes. Hierbij zou hij audities hebben gefilmd, die in zijn bezit bleven. De studentes zouden een verklaring hebben moeten ondertekenen waarin stond dat zij afstand deden van al hun rechten betreffende de opnames. Zij eisen nu vernietiging van het gemaakte materiaal.