Nieuws/Entertainment
1901398418
Entertainment

Ook Nederlandse fan Belgische zanger vergiftigd

Ook een Nederlandse fan van de vergiftigde Belgische zanger Andrei Lugovski is vergiftigd. Een verdachte is nog altijd niet in beeld, maar de vondst van een tweede slachtoffer geeft het onderzoek naar de zaak een nieuwe impuls, meldt Nieuwsblad.

De 37-jarige Lugovski belandde begin 2018 in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij bleek de voorgaande maanden een grote hoeveelheid thallium, veel gebruikt als rattenbestrijdingsmiddel, binnen te hebben gekregen. Lugovski werd blind, doof en kaal en lag maandenlang in coma, maar kwam er weer bovenop. Ondanks wilde geruchten over jaloerse fans, stalkers en boze medewerkers liep het politieonderzoek op niets uit.

Het onderzoek wordt toch nog niet gesloten, omdat zich op de valreep een tweede slachtoffer heeft aangediend. Deze Nederlandse fan en kennis van Lugovski maakte hetzelfde door, al was zij er minder ernstig aan toe. In haar uitgevallen haren is nu ook veel thallium gevonden.

Lugovski is van origine een Wit-Rus, maar woont sinds 1999 in België. Zijn zangcarrière nam een vlucht na zijn deelname aan de Belgische televisietalentenjacht Idool.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop