Nieuws/Entertainment
1901550131
Entertainment

Kelly Preston, de vrouw van John Travolta, is overleden

Kelly Preston, de vrouw van acteur John Travolta, is overleden. Ze leed al twee jaar aan borstkanker. Zondagochtend verloor ze op 57-jarige leeftijd de strijd tegen de ziekte.

„Mijn mooie vrouw Kelly heeft haar twee jaar durende strijd tegen borstkanker verloren”, laat Travolta maandag op sociale media weten. „Ze vocht een moedig gevecht met de liefde en steun van zo velen.”

Kelly heeft haar ziekte de afgelopen twee jaar bewust geheim gehouden voor de buitenwereld. „Mijn familie en ik zullen haar artsen en verpleegsters voor altijd dankbaar zijn. Evenals haar vele vrienden en geliefden die aan haar zijde hebben gestaan. Kelly’s liefde en leven zullen altijd herinnerd worden”, vervolgt Travolta.

„Ik neem nu de tijd om er voor mijn kinderen te zijn die hun moeder hebben verloren, dus vergeef me als je een tijdje niets van ons hoort. Maar weet alsjeblieft dat ik jullie liefde de komende weken en maanden zal voelen.”

Relaties

Voordat ze met John Travolta in het huwelijksbootje stapte, was ze van 1986 tot 1988 getrouwd met Kevin Gage. Daarna had ze een relatie met George Clooney. Nadat dat voorbij was, kreeg ze iets met Charlie Sheen. Achter de relatie met Sheen zette ze een punt, nadat hij haar per ongeluk in haar arm schoot. In 1991 trouwde ze met Travolta. Samen kregen ze drie kinderen, waarvan de oudste, Jett, in 2009 op 16-jarige leeftijd overleed na een hersenbloeding.

Een jaar na het tragische verlies van hun zoon, raakte Kelly op 47-jarige leeftijd in verwachting van zoontje Benjamin. Aan People vertelde ze daarover: „Het is fantastisch om nog op deze leeftijd een kind te krijgen. Ik had geen enkele twijfel over mijn zwangerschap (vanwege de leeftijd, red.). Ik houd er van om zwanger te zijn. Ik houd van de verbondenheid die je voelt.”

Diana Hyland

Tragisch genoeg is het niet de eerste keer dat Travolta afscheid moet nemen van zijn grote liefde. Voordat de acteur Kelly leerde kennen, was hij tot over zijn oren verliefd op Diana Hyland. Ondanks het grote leeftijdsverschil van 19 jaar gaven de twee al snel toe aan hun gevoelens. Een jaar later, in 1977, kreeg Hyland de diagnose borstkanker. Nog datzelfde jaar overleed ze op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd