Entertainment/Film
1902677613
Film

Razzie trekt Bruce Willis-award in na nieuws over ziekte acteur

De organisatie van de Razzie Awards, de tegenhanger van de Oscars voor de slechtste filmprestaties van het jaar, heeft besloten een speciale prijs die Bruce Willis recent kreeg in te trekken. Het ging om de Bruce Willis-award voor de acht slechtste films die de acteur het afgelopen jaar maakte.

Willis maakte woensdag bekend dat hij stopt met acteren omdat hij lijdt aan afasie. Dit is een hersenaandoening waardoor het moeilijk is woorden te onthouden en uit te spreken. „Na overleg heeft de jury van de Razzies besloten de prijs in te trekken”, melden de oprichters van de anti-award in een verklaring. „Het is niet gepast om een prijs uit te reiken voor een slechte prestatie als een medische aandoening hiervan mede de oorzaak is.”

De Razzies worden traditioneel uitgereikt op de avond voor de Oscars. De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven schreef in 1995 geschiedenis toen hij alle beeldjes voor zijn film Showgirls ophaalde. Doorgaans weigeren regisseurs en acteurs de uitreiking bij te wonen.

Willis is een van de grootste filmsterren van de laatste decennia. Hij speelde in filmklassiekers als Die Hard, Die Hard with a Vengeance, Pulp Fiction en The Sixth Sense.