Nieuws/Entertainment
1904579
Entertainment

Aanklachten Kevin Spacey nu in handen van justitie

Kevin Spacey

Kevin Spacey

Justitie in Los Angeles bestudeert de zaak tegen Kevin Spacey wegens aanranding en seksueel misbruik. De politie heeft het onderzoek afgerond en de zaak overdragen aan de officier van justitie van Los Angeles die zich bezighoudt met seksuele misdrijven, melden Variety en TMZ.

Kevin Spacey

Kevin Spacey

Volgens bronnen van TMZ presenteert de politie alle zaken tegen Kevin Spacey over seksueel misbruik die zijn binnengekomen, zelfs als de zaken overduidelijk niet leiden tot vervolging. Dat is bijvoorbeeld mogelijk het geval bij een zaak uit de jaren negentig, die verjaard is.

Kevin Spacey is door talloze mannen in de Verenigde Staten en Engeland beschuldigd van seksueel wangedrag. De politie in Londen onderzoekt ten minste drie aangiftes tegen de Oscar-winnende acteur. Hij werd door Netflix ontslagen bij zijn eigen succesvolle serie House of Cards en al zijn scènes als hoofdrolspeler in de film All the Money in the World werden opnieuw opgenomen met Christopher Plumber als zijn vervanger.

Eind vorig jaar werd bekend dat er bij het Old Vic theater in Londen twintig klachten waren binnengekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Spacey. De Oscarwinnaar was tussen 2004 en 2015 de artistiek directeur van het theater.

Kevin Spacey verblijft in een kliniek in Arizona waar hij een behandeling krijgt tegen seksverslaving. Zijn behandeling zou er bijna op zitten.