Nieuws/Entertainment
1904986
Entertainment

Rapper Keizer trots op zijn vrouw na autobevalling

Rapper Keizer is trots op zijn vrouw die woensdag in de auto is bevallen. Dit vertelde de rapper aan tafel bij Pauw, waar hij ook in geuren en kleuren uit de doeken deed hoe hij al rijdend had geholpen met de snelle geboorte van zijn vierde kind, zoontje Given.

„We waren onderweg naar het ziekenhuis voor een spuitje zodat mijn vrouw goed zou kunnen slapen vanavond, maar ergens halverwege de rit besloot de jongen eruit te komen. Er was echt sprake van een ontploffing, ik had nog nooit zoiets meegemaakt”, vertelt Keizer. „De spetters zaten op mijn gezicht, op het dashboard van de auto en het raam.”

De rapper had in films gezien dat na het breken van de vliezen er nog wel tijd is voordat de persweeën komen. „Maar vijf seconden later keek ik naast me en zag ik al een hoofd naast me tussen haar benen. Ik vroeg ’wat moet ik doen? Moet ik hier de afslag pakken?’ Mijn vrouw zei me door te rijden, naar het ziekenhuis. Ik reed 160.”

Keizer vervolgt: „Ik keek opnieuw en zag al een lijfje. Hij kwam er snel uit. Ik heb toen met mijn rechterhand het hoofdje begeleid. De andere hand hield ik aan het stuur. Ik moest meehelpen. Met een soepele beweging heb ik de baby op de borst van mijn vrouw gelegd. Daarna heb ik de verwarming hoog gezet en zijn we naar het ziekenhuis gereden, een stuk relaxter uiteraard. Daar stond een vroedvrouw met een rolstoel klaar en hebben we navelstreng doorgeknipt.”