Nieuws/Entertainment
1906175
Entertainment

Productiebedrijf slaat keihard terug na beschuldigingen Rotterdamse formatie

’Broederliefde zette te veel vrienden op gastenlijst’

Nadat eerder deze week bekend werd dat het concert van Broederliefde in het Sparta-stadion niet doorgaat en de hiphopformatie productiebedrijf MIM Productions hiervan de schuld gaf, kan er een nieuw hoofdstuk aan het verhaal worden toegevoegd. MIM Productions zegt namelijk dat niet zij, maar Broederliefde verantwoordelijk is voor de betalingsproblemen die indirect hebben geleid tot het annuleren van het tweede Broederliefde & Friends-concert

Gisteren plaatste Broederliefde op sociale media een statement waarin het beweert dat het concert is afgelast vanwege problemen bij MIM Productions. Het productiebedrijf zou vorig jaar bij het eerste concert van Broederliefde in Het Kasteel ver over het afgesproken budget zijn gegaan. „Nader onderzoek bracht vervolgens aan het licht dat veel partijen door MIM Productions onbetaald zijn gelaten”, zo staat in de verklaring. „Achter de schermen hebben de leden van Broederliefde overleg gevoerd met de producent om de ontstane tekorten aan te zuiveren. Na een grondige evaluatie van het concert van vorig jaar, hebben we alsnog besloten niet meer met het bedrijf te willen samenwerken.”

Vandaag laat MIM Productions in een persverklaring weten dat volgens hen de vork anders in de steel zit. „De basis van het probleem ligt bij de eerste editie van het concert. Al snel werd duidelijk dat we met z’n allen verlies zouden lijden. Volgens Broederliefde omdat wij over het budget heen waren gegaan. Deze informatie klopt echter niet. Het kostenplaatje is altijd hetzelfde gebleven. MIM heeft het budget niet overschreden, maar de inkomsten vielen tegen. Onder meer doordat veel koopkaarten omgezet zijn naar gastenlijst, op verzoek van Broederliefde. Daarnaast was het concert officieel uitverkocht, maar waren er nog duizend kaarten over. Dat was best een grote verliespost.”

Ziel en zaligheid

Toen de verliezen bekend werden is er volgens het productiebedrijf discussie ontstaan tussen de drie partijen, MIM, Broederliefde en boekingskantoor Missin Link, over de verdeling van het ontstane gat. „En daar zijn wij, MIM Productions, niet uitgekomen. Tegelijkertijd bleven de rekeningen naar MIM komen en op een gegeven moment hebben we de leveranciers doorgestuurd naar Broederliefde en Missin Link. (...) We hebben echt dag en nacht ziel en zaligheid gegeven aan dit project. Iedereen die betrokken was, kan dat beamen. Los van het feit dat wij niet in de verliezen tegemoet zijn gekomen, hebben wij ook niets ontvangen voor onze arbeid, ruim 2500 uur vanuit ons hele productieteam. Meeste pijn doet het dat wij dit als trap na krijgen, na al ons harde werken en inzet, geen betalingen, geen eerlijke verdeling in de verliezen, maar het bericht op hun Facebook als dank.

De hiphopformatie gaat nu een alternatief concert organiseren in Ahoy, dat moet plaatsvinden op 22 september. „Het goede nieuws is dat Broederliefde niet van plan is om alle fans (en zichzelf!) een geweldig spektakel te laten ontnemen. Iedereen met een kaartje voor Broederliefde & Friends 2018 is van harte welkom in Ahoy”, zo staat in het statement van de groep te lezen.