Nieuws/Entertainment
1906177
Entertainment

Ook foto maken op rode loper Cannes verboden

Actrice Rosario Dawson.

Actrice Rosario Dawson.

Niet alleen het maken van selfies, maar ook het maken van foto’s door mensen op de rode loper van het festival van Cannes is voortaan verboden. Dat heeft directeur Thierry Fremaux donderdag gezegd op een persconferentie. Eerder maakte het festival ook al bekend dat het maken van selfies streng zou worden gereguleerd.

Actrice Rosario Dawson.

Actrice Rosario Dawson.

„Cannes is gebouwd op een traditie van elegantie”, stelt Fremaux. „Het maken van selfies en foto’s op de rode loper doet daar afbreuk aan. Bovendien is het gevaarlijk, en doet het ook afbreuk aan de ervaring van de gasten van het schrijden over de loper tijdens een galapremiere.”

De directeur verdedigde zijn besluit vurig tegenover de pers. „In Cannes ben je om te kijken, niet om bekeken te worden”, aldus Fremaux. Het is niet duidelijk wat er gaat gebeuren als grote sterren op de rode loper wél een foto of een selfie maken.

In het verleden werden gasten die zich volgens het festival niet netjes gedroegen, zoals Lars von Trier, tot persona non grata verklaard. Het filmfestival in Cannes is toe aan zijn 71e editie en vindt dit jaar van 8 mei tot 19 mei plaats in Frankrijk.