Nieuws/Entertainment
1907035068
Entertainment

Katy Perry in hoger beroep in plagiaatzaak Dark Horse

Katy Perry legt zich niet neer bij haar verlies in de Dark Horse-rechtszaak. De zangeres gaat in beroep tegen haar veroordeling. Deze zomer stelde een jury vast dat een beat uit haar hit Dark Horse is gestolen van de christelijke rapsong Joyful Noise. Katy, haar medeschrijvers en platenlabel moesten een vergoeding van 2,5 miljoen dollar betalen.

Katy tekende, zoals verwacht, protest aan bij een rechtbank in Californië. Het Amerikaanse muziekblad Billboard zag de rechtbankdocumenten in. Daarin herhalen Katy’s advocaten de argumenten die ze ook tijdens de behandeling van de rechtszaak naar voren brachten. Zo stellen ze wederom dat de overeenkomst erg klein is, dat de beat niet auteursrechtelijk is beschermd en dat niet vast is komen te staan dat de componisten van Dark Horse Marcus Grays Joyful Noise hebben gehoord voordat ze Katy’s hit uit 2013 maakten.

Daarnaast geeft Katy’s team aan dat onmogelijk uit te rekenen is welk deel van de opbrengst van Dark Horse toekomt aan de makers van Joyful Noise. Ook plaatsen ze vraagtekens bij een getuige; musicoloog Todd Tecker zou een ’ongepaste en zeer nadelige getuigenis’ hebben afgelegd.

Katy en haar collega’s vragen het eerdere vonnis te vernietigen, de rechtszaak over te doen en/of het bedrag van de opgelegde schadevergoeding aanzienlijk te verlagen. Een advocaat van Gray laat Billboard weten zich met hand en tand te verzetten tegen het hoger beroep. „Wij blijven vechten voor de rechten van onze klanten.”