Nieuws/Entertainment
1909127761
Entertainment

Maxime Meiland reageert op ingrijpen inspectie bij dochter Claire

Maxime Meiland met haar 3-jarige dochter Claire.

Maxime Meiland met haar 3-jarige dochter Claire.

Maxime Meiland baalt als een stekker dat haar driejarige dochter Claire amper nog te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland. Het meisje mag volgens de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) maar vijf keer per jaar op televisie komen.

Maxime Meiland met haar 3-jarige dochter Claire.

Maxime Meiland met haar 3-jarige dochter Claire.

„Ik vind het heel erg jammer dat Claire niet meer zo vaak in beeld mag”, vertelt Maxime aan Shownieuws. „En het is vooral heel erg lastig, want wij draaien gewoon echt reality. Ze is gewoon bij ons thuis.”

Een situatie die volgens haar allerminst praktisch is. „We moeten dus elke keer zeggen dat Claire uit beeld moet of we moeten haar afleiden. Dat vind ik wel erg vervelend. Een hoop gedoe.”

Montana, de zus van Maxime, denkt dat de fans van Chateau Meiland het ook jammer zullen vinden dat Claire minder in de serie te zien zal zijn. Daar is Maxime het mee eens. „Maar dit zijn nou eenmaal de regels hè”, verzucht ze.

Op dit moment is Talpa ’in goed overleg’ met het ministerie over het in beeld brengen van Claire. „We gaan ervan uit dat we hier met elkaar goede afspraken over kunnen maken zodat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma”, liet een woordvoerder dinsdag aan het ANP weten.