Nieuws/Entertainment
1909591
Entertainment

Seriesblog Temptation Island - aflevering 12

Alles in vlammen op voor Temptation Tim?

Bijna alles is kapot na het laatste kampvuur op Temptation Island. Plotsklaps trok het ene na het andere (nieuwe) paartje zich terug in een slaapkamer of douche. En terwijl Deborah Tim letterlijk afbrandde, werd zijn nieuwe liefje Cherish steeds koeler. Spoiler alert!

In de vorige seizoenen van de ’ultieme relatietest’ waren er twee stelletjes die samen zijn gebleven, dat lijkt nu uitgesloten. Voor Megan en Kevin viel het doek direct na het eerste kampvuur, Tim raakte tot over zijn oren verliefd op verleidster Cherish. Daniëlle vindt sneaky Mezdi al tijdenlang ’respectloos’, ’disrespectvol’, of een andere variant. En de beelden waarbij hij niet meer ontkwam aan draaikonterij omdat hij aan de leugendetector zat, hebben haar donderdagavond dan toch in de armen van ’kleurplaat’ Fabrizio gedreven.

In aanloop naar het vijfde kampvuur - het laatste waarbij de (ex-)koppels beelden van elkaar kregen te zien -, gooide presentatrice Annelien Coorevits op voorhand olie op het vuur: „De jongens hebben jammer genoeg weer niet stilgezeten.” Maar ’jammer genoeg’ voor wie? Niet voor de programmamakers in elk geval. Want zij werden beloond met meer sensationele beelden. Die ook wel nodig waren. De belevenissen op het eiland zijn over zoveel afleveringen uitgesmeerd, dat er ergens een hoogtepunt moet zijn.

Voor Deborah (spreek uit: Debra), die het vorige kampvuur nog niet te boven was gekomen, werd ook deze vlammenzee weer een pijnlijke en trieste aangelegenheid. Met lede ogen, die zich vulden met tranen, zag zij haar Tim romantisch doen voor Cherish (’Sjeries’). Hij bazuinde rond dat de verleidster zijn vrouw wordt. En de ring die hij meebracht naar het tropisch eiland voor zijn Deborah? Die past misschien wel om de vinger van de vrouw die haar vriendje ’inpikte’. Het zag er schokkend uit voor Deborah, maar in werkelijkheid is Cherish steeds minder enthousiast over haar nieuwe lover, die continu té aanwezig is. Hoe lang nog voordat daar trouble in paradise ontstaat?

Die arme Deborah ging helemaal stuk na de fragmenten. ’Waar is het misgegaan?’, vroeg ze zich af. Haar voormalig steun en toeverlaat zag haar wanhopige reactie, maar Tim ’heeft totaal geen spijt’. Hij waste zijn handen in naïeve onschuld: want hij volgt zijn hart en gevoel. En hij hoopt dat Deborah „troost krijgt en nog wat kan genieten.” Ja hoor, zeg dan niets!

Verleider Gino, die de afgelopen tijds steeds meer de vertrouwenspersoon van Deborah werd, zorgde voor afleiding. Met een achterliggende bedoeling, of niet: „Je mag blij zijn dat je van hem af bent.” Ritueel brandden ze Tims gezicht uit een foto, om die vervolgens de zee in te gooien.

Kevin zat voor de gezelligheid bij het kampvuur. Het fragmentje van de seksgeluiden uit de badkamer waarin Megan en verleider Joshua zich weer eens op elkaar stortten, leek hij alleen maar grappig te vinden. Andersom kon Megan het niet aanzien en -horen dat Kevin (’sorry mama!’) en verleidster Chloë zich uitleefden, ook al had Kevin het liever netjes willen houden (zonder camera). „Echt vuil om te zien. Ik moet ervan kotsen.” Dat zij hetzelfde deed met Joshua, waarbij de beelden explicieter waren, deed zij af met: „hij ging me sowieso bedriegen, ik ben hem voor het eerst in onze relatie een stap voor geweest.”

De fragmenten van Mezdi (die om duistere redenen een coltrui droeg op een tropisch eiland) en Jeremy werden gered door het ingenieuze idee de heren aan de leugendetector te onderwerpen. Daniëlle ’disrespectvolle’ vriend voelde een negatieve spiraal. ’Het vuurtje wordt steeds kouder’. Wéér probeerde hij zijn eigen gedrag te meten aan dat van Daniëlle, want die staat gewoon te schuren. En dat kan niet, in Mezdi’s wereld. Hij werd voor de ogen van zijn vriendin genadeloos ontmaskerd toen hij ’nee’ verkocht op de vraag van Rick Brandsteder of hij met Denise had gezoend. Het duimpje van de man die de test bijhield, ging omlaag.

De programmamakers trachtten nog wat te stoken tussen Jeremy en Vanessa (zie verrassing hieronder), maar of daar nog een verleider tussen kan komen? Het wachten is op de dreamdate.

Hoogtepunt

Dat zouden er vele kunnen zijn. De verleiders, waarvan velen hun rol niet echt leken te vervullen, konden eindelijk gaan vlammen. In een rap tempo verdwenen stelletjes de kamers in. Daniëlle - „je moet niet altijd verdrietig zijn als je ook gewoon kan gaan genieten” - liet Fabrizio toe. Ook Gino’s geduld, en dat van de kijkers, werd beloond: hij mocht bij Deborah de kamer in. Mezdi en Laetitia eindigden ook samen. Maar ook: (voorspelbaar) Kevin en Chloë en Megan en Joshua. ’Dit kan alleen maar eindigen in tranen of goeie seks’ vatte verleidster Maxime de boel treffend samen. Of de verleiders echt hebben gevlamd, is afwachten...

En Cherish - die het Spaans benauwd kreeg van haar vriendje - verliet juist het slaapvertrek van Tim. Voordat de stroom uitviel. Veel Twitteraars zien graag dat Cherish nog voordat het programma voorbij is, er een punt achter zet.

Dieptepunt

Kevin sloeg stoere mannentaal uit nadat Chloë bang was dat hij haar jurk zou scheuren. Zijn uitspraak ’er gaat maar één ding scheuren hier’ was voor Megan de trigger om zijn afmetingen met iedereen te delen. Want, hoezo scheuren? „Hij heeft een fucking garnaaltje.” (Chloë heeft overigens nog niet geklaagd.)

Megan probeerde Joshua weer in bed te lokken, die denkt dat zij enkel zijn geslachtsdeel wil. Op basis van vergelijkend warenonderzoek (de ’garnaal’ van Kevin?): „Besef je wel hoe fucking groot dat ding is?”

Verrassing

Hoe ovoorstelbaar saai ze ook zijn, Jeremy en Vanessa hebben laten zien dat op Temptation Island niet iedereen bezwijkt. Vanessa liet zich niet gek maken toen uit de leugendetectortest bleek dat Jeremy zich misschien helemaal niet zo gelukkig voelt in hun relatie. Ze zal hem vragen hoe het zit, als ze hem weer ziet.

Lees hier ons seriesblog van vorige week terug: De verliefdheid is niet te stoppen op Temptation Island!