Nieuws/Entertainment
1909608
Entertainment

Met nieuwe albums hoopt hij jongeren te bereiken

Elton John kraakt huidige generatie muzikanten af

Elton John

Elton John

Elton John is niet erg te spreken over de kwaliteit van de hedendaagse popmuziek. De Britse zanger vindt dat de huidige generatie muzikanten geen fatsoenlijk lied meer kan schrijven.

Elton John

Elton John

„Ik wou dat mensen betere nummers zouden schrijven”, zegt Elton John tegen de BBC. Veel muziek wordt gemaakt met de computer en dat vindt de artiest een groot gemis. „Je verliest als muzikant de vaardigheden om een lied te kunnen schrijven.” In de jaren ’50, ’60 en ’70 was dat heel anders volgens de zanger, zelfs bij ’de slechtste liedjes’. „Tegenwoordig staan er een hoop nummers in de hitlijsten die ik niet mee kan zingen, het zijn alleen maar beats.”

De 71-jarige Elton hoort zijn eigen muziek nauwelijks nog op de radio. „Het is nu de beurt aan anderen, maar dat is frustrerend”, geeft hij toe. Vorige week bracht hij twee albums uit, Revamp en Restoration, waarop bekende artiesten nummers van Elton John ten gehore brengen. Hij hoopt dat zijn muziek zo jonge mensen bereikt die hem nog niet kennen. „En dan zullen ze misschien op onderzoek uitgaan naar eerdere muziek van ons.”