Nieuws/Entertainment
1911565851
Entertainment

Halina Reijn gaat Amerikaanse thriller regisseren: ’Zó trots!’

Halina Reijn

Halina Reijn

De Amerikaanse filmmaatschappij A24 heeft gekozen voor Halina Reijn als regisseur van de thriller Bodies, Bodies, Bodies. Het is na Instinct de tweede speelfilm voor de Nederlandse actrice en haar eerste buitenlandse.

Halina Reijn

Halina Reijn

Halina is dolblij met het nieuws dat ze in Amerika aan de slag gaat als regisseur. „Zooooo trots om aan dit doldwaze avontuur te beginnen”, twittert ze.

Details over het plot zijn nog onbekend maar volgens bronnen wordt het project omschreven als een slasherfilm. Hoofdrollen zijn er voor Pete Davidson, Amandla Stenberg, Maria Bakalova en Myha’la Herrold.

Borat

Bakalova brak recent op stormachtige wijze door dankzij haar rol in de tweede Borat-film, Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan. Ze speelt daarin de dochter van Borat en dat leverde haar een Oscarnominatie op voor beste bijrolactrice.

Reijn bracht in 2019 haar debuutfilm Instinct uit, waarin Carice van Houten en Marwan Kenzari de hoofdrollen spelen. De film werd destijds ingestuurd als de Nederlandse Oscar-inzending voor beste buitenlandse film, maar viel af in de voorrondes.