Nieuws/Entertainment
1912341638
Entertainment

Talloze jonge vrouwen claimen intiem met hem te zijn geweest

Betekent dit boek het einde van prins Andrew?

Britse media als The Sun en Daily Mail hebben een ’explosief boek’ aangekondigd, waarin ’jonge vrouwen die ’intiem’ zijn geweest met prins Andrew’ hun geheimen onthullen...

Het boek is van de hand van onderzoeksjournalist en documentairemaker Ian Halperin. Volgens de Canadees is Sex, Lies and Dirty Money By The World’s Powerful Elite zo onthullend, dat het de druk op prins Andrew om met de FBI te spreken tot het uiterste wordt opgevoerd.

"Ook Epstein komt aan het woord"

In het boek zouden jonge vrouwen hun getuigenis doen. Vrouwen die claimen ’intiem te zijn geweest met de prins’. Zoals op Amazon staat aangekondigd: ’Zijn onthullingen over de in ongenade gevallen prins zullen voor wereldwijde krantenkoppen zorgen’. En ook: ’Het onderhoudende, schandalige, onbekende verhaal achter de macht, hebzucht en corruptie van de meest machtige elite van de wereld’.

’Tonnen materiaal’

In een interview met een Amerikaanse radiozender stelt Halperin: „Ik zeg één ding over dit boek: als prins Andrew nu niet eindelijk wordt verhoord door de FBI, hebben we een groot probleem. Ik geef echt tonnen met nooit eerder onthuld materiaal vrij. Over de zaak van (misbruikmiljardair Jeffrey, red.) Epstein, over Ghislaine Maxwell, in het bijzonder over prins Andrew en over talloze andere mensen die een link hebben met Epstein en wiens rollen nooit eerder naar buiten kwamen.”

Halperin zou Epstein in 2001 zelfs al eens geïnterviewd hebben, toen hij „infiltreerde in de modellenindustrie”. „Ik interviewde hem voor het boek. Hij was een van mijn beruchte bronnen, off the record. We hadden een lang gesprek en ik heb de inhoud van dat interview nooit eerder onthuld.”

Banden met Epstein

Al sinds de arrestatie van Jeffrey Epstein in 2019 staat prins Andrew, vanwege zijn banden met de overleden misbruikmiljardair, onder druk om mee te werken aan onderzoek door de FBI. Na zijn desastreuze interview met de BBC over beschuldigingen aan zijn adres van seksueel misbruik, afgelopen najaar, werd die druk alleen maar groter. Door de arrestatie van vermeende Epstein-madam en Andrews vriendin Ghislaine Maxwell zou Andrew verder in het nauw zijn gedreven. De Britse socialite zou ’alles’ over hem weten.

Bij de Britse regering ligt ondertussen een officieel rechtshulpverzoek van de Amerikaanse justitie om met prins Andrew te kunnen spreken.