Nieuws/Entertainment
1921436
Entertainment

Witzier: ’Bloednieuwsgierig naar wat Talpa zou bieden’

Anita Witzier

Anita Witzier

Anita Witzier hoeft niet bij Talpa aan de slag, want ze zit op haar plek bij KRO-NCRV. Toch zou ze, mocht ze gebeld worden, wel op gesprek gaan.

Anita Witzier

Anita Witzier

„Ik zou alleen al op gesprek gaan omdat ik bloednieuwsgierig zou zijn naar wat er geboden wordt”, lacht ze in het radio-programma Keur in de Middag van Eddy Keur. Dat zegt Witzier in antwoord op zijn vraag wat ze zou doen als SBS haar zou bellen voor een overstap.

Maar hoewel ze nieuwsgierig is naar een bod, laat ze tegelijk weten niet voor geld over te stappen. „Het gaat niet om geld, maar: wat ga ik daar doen? Wat heb je me op dat gebied te bieden? En hoeveel vrijheid heb ik en hoeveel inspraak in de eindredactie?”. Maar zelfs al zou dat optimaal zijn, dan twijfelt ze nog op ze wel zou passen bij een commerciële zender. „Ik denk niet dat ik daar in pas, maar het is altijd goed om de opties open te houden.”

Zeker nu ze haar programma Memories mist, nu Katja Schuurman de presentatie van haar heeft overgenomen. De ervaren Witzier maakt nu De Reünie. „Heel erg lastig om te doen, vind ik, omdat je iedereen aan bod en uit de verf wil laten komen. Je moet het ook weer niet oeverloos laten duren: na 1,5 of 2 uur is de energie er wel uit.”