Nieuws/Entertainment
1921694
Entertainment

Jan Kooijman wordt verleidelijke Juan in Verliefd op Cuba

Jan Kooijman

Jan Kooijman

Acteur en danser Jan Kooijman heeft een rol bemachtigd in Verliefd op Cuba, de nieuwe film van regisseur Johan Nijenhuis. Dat heeft distributeur Entertainment One maandag bekendgemaakt.

Jan Kooijman

Jan Kooijman

Kooijman speelt de rol van de verleidelijke Juan, met wie hoofdpersonage Loes een affaire beleeft op Cuba. Zij is halsoverkop naar het communistische eiland afgereisd toen haar dochter meldde te gaan trouwen met een Cubaan. Op Cuba hervindt Loes haar geloof in de liefde.

De opnamen gaan binnenkort van start. Het is de derde maal dat het tweetal samenwerkt; eerder was Kooijman te zien in de hits Toscaanse bruiloft en Verliefd op Ibiza. Wie de rol van Loes vertolkt, wordt woensdag bekendgemaakt. Eerder werd wel al gemeld dat Maaike Martens, bekend van hitserie De Luizenmoeder, een rol voor haar rekening neemt.

Kooijman was voor het laatst te zien op het witte doek in De Zevende Hemel (2016) van de inmiddels omstreden Job Gosschalk. De acteur richtte zich de afgelopen jaren meer op zijn televisiecarrière bij KRO-NCRV.

Verliefd op Cuba is vanaf 14 februari 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien.