Nieuws/Entertainment
1923404231
Entertainment

Voorwaardelijke straffen voor verspreiders plasseksvideo Patricia Paay

Patricia Paay

Patricia Paay

Twee mannen die worden verdacht van het verspreiden van een seksfilmpje van Patricia Paay zijn donderdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot voorwaardelijke straffen.

Patricia Paay

Patricia Paay

Michel V. (32) kreeg van de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van een maand. Medeverdachte Ernst van der S. (47) werd veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van vijftig uur.

De officier van justitie had een maand celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, en een een geldboete van 250 euro geëist tegen Michel V. Tegen Van der S. eiste het OM een werkstraf van tachtig uur voor smaad en een geldboete van 200 euro voor het schenden van het portret- en auteursrecht van Paay.

GeenStijl

In 2017 lekte het beruchte plasseksfilmpje uit via sociale media. Paay sleepte vervolgens de website GeenStijl en de twee mannen voor de rechter en won de zaak. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam al dat ze Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen.

Naast die civiele procedure besloot het OM de beide verdachten en GeenStijl te vervolgen in een strafrechtelijke procedure. GeenStijl, die een artikel plaatste met een link naar een Twitter-bericht van V., ging akkoord met een transactie van 3000 euro. De beide mannen gingen niet akkoord met een schikkingsvoorstel van het OM en lieten het op een rechtszaak aankomen.