Nieuws/Entertainment
1923423325
Entertainment

Genee: ’NPO komt met tegenhanger Chateau Meiland’

Volgens Wilfred Genee zou de publieke omroep bezig zijn om een tegenhanger van het SBS-programma Chateau Meiland met de razend populaire Martien te maken. Dat vertelt de radiopresentator vanochtend in zijn show op Radio Veronica.

De show wisselt deze week van uitzendtijdstip met de ochtendshow van Giel Beelen om op ludieke wijze elkaars show te promoten en onthult meteen een nieuwtje dat Genee ’in de wandelgangen heeft gehoord’, maar waar hij vrij specifiek over vertelt.

„Bij de publieke omroep hebben ze nu ook bedacht dat het eigenlijk wel jammer is dat Chateau Meiland geen NPO-programma is. Martien heeft natuurlijk ooit in Ik Vertrek gezeten. Dus nu komt er een tegenhanger van Chateau Meiland, ook met een oud deelnemer van Ik Vertrek. De publieke omroep gaat het programma binnenkort lanceren.”

Desgevraagd laat de NPO aan De Telegraaf weten dat er bij hen niets bekend is van de lancering van een dergelijk programma. Ook omroep AvroTros, die het emigratieprogramma Ik Vertrek al jaren uitzendt, zegt van niets te weten. Ze hebben naar aanleiding van het succes van Martien Meiland zelfs niet nagedacht over die mogelijkheid, stelt woordvoerder Erik Dekker. „We vertrouwen nog steeds op het succes van Ik Vertrek, dus we zijn niet bezig met een spin-off.” Mogelijk is het een producent geweest die bezig is met het idee, waarop Genee zijn uitspraken baseert, suggereert hij.

Chateau Meiland, een realityshow die gebaseerd is op de oud-deelnemers Martien en Erica Meiland uit de NPO-serie Ik Vertrek, is een kijkcijferhit vanaf het moment dat de eerste aflevering uitgezonden werd op SBS. Het is in de race voor een Gouden Televizierring. Martien is momenteel bovendien te zien in het RTL-programma Ranking the Stars.