Nieuws/Entertainment
192360948
Entertainment

Radio 538-dj Daniël Lippens geschorst na aanrijding

Daniël Lippens

Daniël Lippens

Daniël Lippens is voor onbepaalde tijd niet meer te horen op Radio 538. De dj is geschorst nadat hij vrijdag een ongeluk heeft veroorzaakt waarbij hij een fietser van de weg reed. Omdat Lippens op het moment van het ongeval bezig was met een livestream, verschenen de beelden direct op het internet.

Daniël Lippens

Daniël Lippens

„Radio 538 neemt de zaak heel serieus op. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af. We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden. Hij wordt voor een nader te bepalen periode geschorst van zender en gaat die tijd benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht”, zo laat een woordvoerder van het radiostation weten.

Daniël heeft zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers en is zich ervan bewust dat hij zijn rijgedrag moet verbeteren. „Ik zag de reacties op Dumpert en sociale media, en die mensen hebben gewoon gelijk. Ik denk dat ik een opfriscursus autorijden moet gaan doen. Op een gegeven moment, na een aantal jaar, denk je: ik kan dit wel. Maar kennelijk toch niet. Heel veel mensen zeiden: ’Hoe kan hij zijn rijbewijs hebben?’ en dat heeft mij wel geraakt. Ik wil daar dus wel wat mee doen”, liet de dj aan de Telegraaf weten.