Entertainment/Sterren
1923817433
Sterren

Emily Ratajkowski: Robin Thicke heeft me aangerand

In haar nog uit te komen boek schrijft model Emily Ratajkowski dat ze tijdens het filmen van de clip Blurred Lines van Robin Thicke uit 2013 door de zanger is aangerand. Volgens de Amerikaanse, die in de videoclip grotendeels halfnaakt te zien is, legde de zanger zijn handen om haar borsten.

„Opeens, uit het niets, voelde ik koele en vreemde handen zich van achteren om mijn blote borsten vouwen”, schrijft Emily in haar boek My Body, dat volgende maand uitkomt. Diverse media, waaronder de Sunday Times, brengen het nieuws nadat ze de memoires vast hebben mogen inzien.

„Instinctief ging ik gelijk weg en keek ik naar Robin Thicke om”, vervolgt het nu 30-jarige model. „Hij lachte met een stomme grijns en tuimelde naar achteren, zijn ogen verscholen achter zijn zonnebril. Ik draaide m’n hoofd richting de duisternis achter de set.”

Reactie

De clip werd samen met rappers TI en Pharrell Williams en nog twee andere schaars geklede modellen opgenomen in een studio in Los Angeles. Regisseur Diane Martel bevestigt de aanranding door de zanger. „Ik herinner me het moment dat hij haar borsten vastgreep, eentje in iedere hand. Hij stond achter haar terwijl ze allebei en profil op beeld waren.”

De regisseur schreeuwde na het incident naar eigen zeggen in haar ’meest agressieve Brooklyn-accent’ dat het klaar was. „What the fuck doe je?! Genoeg, de shoot is voorbij!” Volgens haar had Thicke gedronken en maakte hij na afloop ’schaapachtig’ zijn excuses. De zanger was volgens de regisseur wel ’berouwvol’ na het incident.

Emily voelde zich naar eigen zeggen voor het eerst echt ’naakt’ die dag. Achteraf had ze het incident misschien ook anders aangepakt, zegt ze. „Ik rechtte mijn rug en haalde m’n schouders erover op en vermeed oogcontact. Ik voelde wel de vernedering door mijn hele lichaam vloeien. Ik reageerde niet, in ieder geval niet echt zoals ik had moeten reageren.”