Nieuws/Entertainment
1923845
Entertainment

’Ik vind het heel dom van mezelf’

Dotan geeft bedrog toe

Dotan trekt het boetekleed aan en geeft maandagmiddag in een emotionele videoboodschap op Facebook toe nepaccounts te hebben gebruikt voor zelfpromotie.

„Ik wil graag een paar dingen met jullie delen over wat er afgelopen weekend naar buiten is gekomen. Ik wil allereerst toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière inderdaad hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op sociale media”, begint Dotan zijn verhaal.

„Iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb en heel dom vind. Ik was heel naief en veel te ambitieus en onzeker, denk ik.”

Hij zou de laatste wens van een ziek jongetje hebben vervuld door hem te ontmoeten. Na onderzoek van de krant bleek dat dit jongetje helemaal niet bestond. Dotan zegt dat hij niets met het verhaal te maken heeft. „Dit is iets waar ik absoluut afstand van doe, wat niet uit mijn hoofd komt, wat ik niet heb geschreven.” Hij zegt wel dat hij het verhaal had moeten ontkrachten of er actie tegen had moeten nemen. „Ik snap dat mensen boos zijn op mij.”

Niet eerlijk

De Volkskrant onthulde afgelopen weekend dat vanaf 2011 minstens 140 nepprofielen zijn aangemaakt om op Twitter, Facebook en Instagram het imago van de zanger op te poetsen. Dotan werd om een reactie gevraagd, maar hij ontkende er iets mee te maken te hebben. „Helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk in geantwoord, omdat het mij overviel”, zegt Dotan nu. „Omdat ik bang was, mij schaamde. Omdat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik erop moest zeggen. Dat is heel fout. Dat betreur ik echt heel erg.”

Dotan heeft besloten van sociale media te gaan. „Het is echt tijd voor een schone lei. Verder weet ik nog niet wat de toekomst mij gaat brengen. Ik wil hard aan de bak met mezelf.” De zanger benadrukt dat het afzeggen van zijn concerten vorige maand niets te maken heeft met de huidige situatie.