Nieuws/Entertainment
1924157
Entertainment

Rampage best bezochte film van Nederland

De rampenfilm Rampage met in de hoofdrol Dwayne Johnson is op dit moment de best bezochte titel in de Nederlandse bioscopen. De actiekomedie, over een genetisch gemanipuleerde aap en wolf die op rooftocht gaan in Chicago, trok het afgelopen weekend bijna 60.000 bezoekers

Dat blijkt maandag uit de cijfers van de Nederlandse theaters. Op de tweede plek staat de thriller A Quiet Place, over een gezin dat probeert te overleven in een wereld vol moordlustige monsters die reageren op geluid. De horrorfilm trok ruim 40.000 bezoekers, met bijna een derde van het aantal zalen waar Rampage te zien is.

Andere titels in de top 5 zijn Ready Player One, de nieuwe Steven Spielberg, en de Nederlandse film Bankier van het verzet. Het oorlogsdrama met Barry Atsma en Jacob Derwig trekt na vijf weken nog steeds veel bezoekers. Het verhaal over de broers Walraven en Gijs van Hall passeerde vorige week de 300.000 bezoekers, de eerste Nederlandse film in lange tijd die dit aantal haalt.

Rampage is overigens niet alleen in Nederland een grote hit; wereldwijd leverde de actiekomedie in het eerste weekend al 150 miljoen dollar op.