Nieuws/Entertainment
1925237757
Entertainment

Vandaag gaat ze onder het mes

Bibian Mentel wil tijdens risicovolle operatie niet gereanimeerd worden

Bibian Mentel

Bibian Mentel

Bibian Mentel staat woensdag wederom een zware operatie te wachten. De snowboardster vecht al jaren tegen kanker en gaat nu onder het mes om haar wervel te stabiliseren. Deze is fragiel door de talloze bestralingen waardoor een kans op een complete dwarslaesie groot is. Er is tijdens de operatie een risico van dertig procent op een hartstilstand.

Bibian Mentel

Bibian Mentel

Bibian blijft nuchter onder de situatie. Aan RTL Boulevard vertelt ze: „Een operatie blijft altijd spannend, want er zijn altijd risico’s. Aan de andere kant ben ik wel een routinier geworden in operaties.”

Er is een risico dat Bibian een hartstilstand tijdens de operatie krijgt. Samen met haar man Edwin heeft ze besloten dat ze dan niet gereanimeerd wil worden. „Als m’n lichaam ermee ophoudt om het zo maar te zeggen, dan hebben we besloten om niet meer te reanimeren. M’n arts zei letterlijk: ’Waarschijnlijk zal Edwin je uit liefde willen reanimeren.’ Toen keken we elkaar aan en zeiden: ’Uit liefde juist niet, omdat we weten wat de consequenties zouden kunnen zijn,’” vertelt ze.