Nieuws/Entertainment
1928156
Entertainment

Benedict Cumberbatch: ’Wees lief voor pestkoppen’

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

Hollywoodster Benedict Cumberbatch vindt dat tieners hun pestkoppen met liefde moeten aanpakken. „Het is een erg moeilijk onderwerp, maar je moet proberen empathie op te brengen.”

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

In een interview met de 14-jarige YouTube-ster Sophia Grace vertelt Cumberbatch wat hij zijn jongere ik zou adviseren als hij gepest werd. „Hoe zwaar het ook is, het is belangrijk dat je liefdevol reageert en probeert te begrijpen waarom mensen anderen pijn willen doen. Dat is alleen omdat ze zelf ook pijn hebben. Het is dus het beste om het je niet persoonlijk aan te trekken, want het gaat niet echt om jou. De pestkop kent jou namelijk niet echt en heeft als enige doel zichzelf beter te voelen. Bedek het met de mantel der liefde.”

Wanneer de Sherlock-acteur wordt gevraagd hoe je met bijvoorbeeld vliegangst om moet gaan, grapt hij: „Je mag nog geen alcohol drinken, dat is het echte probleem!” Vervolgens legt hij uit dat het niet helpt om logisch na te denken, omdat angst een emotie is waar helder nadenken zelden invloed op heeft. „Maar je moet je angsten wel onder ogen komen, anders wordt het alleen maar erger.”