Nieuws/Entertainment
1928918
Entertainment

Discussie over comeback stand-up comedian Louis C.K.

Louis C.K.

Louis C.K.

Jarenlang stond Louis C.K. vooral bekend om zijn harde grappen over het soms schaamteloze gedrag van mannen tegenover vrouwen en hoe zij worden beïnvloed door hun seksuele verlangens en eindeloze gemasturbeer. Vorig jaar bleek helaas dat zijn grap over dat ’constante perverse seksuele gedachtes hem in een idioot veranderen’, eigenlijk helemaal geen grap was. In november 2017 gaf C.K toe dat hij vrouwelijke collega’s uitnodigde op zijn hotelkamer en in hun bijzijn masturbeerde. Sindsdien is de stand-upper verbannen uit comedy clubs, maar volgens mede stand-uppers is hij nu wel lang genoeg gestraft en is het tijd terug te keren naar de spotlights.

Louis C.K.

Louis C.K.

Hoewel met name clubeigenaren en PR-bureaus denken dat Louis C.K. vooral met oprechte excuses moet komen en zichzelf in serieuze programma’s moet laten zien, denken mede stand-uppers dat hij juist moet doen wat hij altijd heeft gedaan: een ijzersterke show neerzetten over zijn wangedrag. „Hij moet werken aan zijn beste programma ooit over wat voor klootzak hij is geweest en hoe hij het goed wil maken met vrouwen.”, verklaart Christopher Titus aan Hollywood Reporter. „Maar het moet niet te makkelijk zijn. Als het een zwerver was geweest die dit met je vrouw had gedaan, dan hadden we gewild dat hij in de gevangenis zou wegrotten.”, vervolgt hij. „De enige manier waarop hij terug kan komen is met bijvoorbeeld een special van een uur waarin duidelijk wordt waarom hij fout was en hoeveel spijt hij hiervan heeft.”, vult Sean Patton hem aan.

Aida Rodriguez, die haar grappen vooral inzet voor de emancipatie van vrouwen denkt zelfs dat Louis C.K. daadwerkelijk kan helpen vrouwen te beschermen. „Zijn aanhang was niet alleen enorm groot, maar bestond ook nog eens voornamelijk uit mannen. Hij heeft de kans mannen en vrouwen met elkaar te verzoenen en mannen meer te leren over hoe je met vrouwen om zou moeten gaan. Als hij zijn tekortkomingen benadrukt, kan hij wellicht tot een paar mannen doordringen en zo voorkomen dat vrouwen slachtoffer worden van seksuele intimidatie.”

Louis C.K. heeft zelf nog niet gereageerd op zijn eventuele comeback.