Nieuws/Entertainment
1929162756
Entertainment

Allereerste Emmy Award voor Eddie Murphy: ’Nog steeds op roze wolk’

Eddie Murphy

Eddie Murphy

Eddie Murphy kan voor de eerste keer in zijn carrière een Primetime Emmy Award op zijn schoorsteenmantel zetten. De acteur en komiek, die wel vaker werd genomineerd, won zaterdagavond de prijs voor beste gastacteur in een komedieserie.

Eddie Murphy

Eddie Murphy

Murphy kreeg de prestigieuze televisieprijs voor de presentatie van Saturday Night Live in december. „Bedankt dat jullie me een Emmy hebben gegeven. Ik heb geen Emmy”, reageerde de komiek, die zijn carrière begon bij de beroemde sketchshow en vorig jaar na 35 jaar eenmalig terugkeerde.

De acteur denkt nog steeds met veel plezier terug aan zijn comeback, zei hij zaterdag in zijn dankwoord vanuit huis. „Ik wil de cast, schrijvers en crew van SNL bedanken. Het was heel, heel bijzonder om terug te keren en te zien hoe dat uitpakte in de show. Ik zit nog steeds op een roze wolk.”

Kleinere categorieën

Murphy werd twee keer eerder genomineerd voor zijn rol in Saturday Night Live: in 1983 en 1984. In 1999 maakte hij kans op de Emmy Award voor animatieserie The PJs.

De afgelopen week werden Emmy Awards in de kleinere categorieën uitgereikt. De belangrijkste beeldjes volgen zondagavond. Vanwege de coronacrisis is er geen publiek en worden de awards bij de winnaars thuis of op andere locaties overhandigd.