Nieuws/Entertainment
1931436
Entertainment

Nederlandse regisseurs maken Urbanus-film

Urbanus

Urbanus

De Nederlandse regisseurs Erik Verkerk en Joost Van den Bosch gaan de animatiefilm De Vuilnisheld van Urbanus maken. Het wordt de eerste getekende speelfilm van en met de populaire Belgische komiek, maakten producenten Eyeworks en Bos Bros. woensdag bekend.

Urbanus

Urbanus

De film komt voort uit de populaire stripreeks over Urbanus die de komiek al meer dan dertig jaar maakt met tekenaar Willy Linthout. Er verschenen tot nu toe ruim 175 albums waarvan tien miljoen exemplaren zijn verkocht.

De Belgische komiek zal de stem van zijn eigen personage inspreken; daarnaast zijn in de film onder meer acteurs Sven De Ridder en Frances Lefebure te horen. De stemmenregie is in handen van Vincent Bal (Minoes).

Lucratieve deal

In De Vuilnisheld sluiten de bewoners van Tollembeek, de woonplaats van Urbanus en zijn getekende alter ergo, een lucratieve deal met een schimmige Rus die tegen forse betaling gevaarlijk afval in de stad mag storten. Urbanus is groot voorstander van de deal, omdat hij dan eindelijk een verlovingsring voor Juf Pussy kan kopen.

De film is vanaf 27 februari 2019 in de Belgische bioscopen te zien. Het is nog niet bekend wanneer De Vuilnisheld in Nederland gaat draaien.