Nieuws/Entertainment
1933045355
Entertainment

Addy van den Krommenacker maakt doorstart na faillissement

Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker maakt een doorstart nadat hij eerder dit jaar in oktober zijn faillissement aanvroeg. Maandag heeft de ontwerper een akkoord bereikt met zijn curator. De winkels van Addy in Den Bosch blijven dicht, de ontwerper gaat zich namelijk volledig richten op het ontwerpen van kleding.

Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker

„Ik ben heel erg blij, emotioneel en vooral opgelucht dat ik door kan”, laat Addy weten. De modeontwerper heeft nu weer de beschikking over zijn creaties. „Het nieuws heeft me een ontzettende boost gegeven: alsof mijn kinderen bij me zijn teruggekeerd.”

Addy mag meteen weer aan de slag met een bijzondere klus. Hij verzorgt twee shows tijdens de Masters of LXRY. Oprichter en eigenaar van de vroegere Miljonairs Fair, Yves Gijrath, wil zijn steun betuigen aan Addy. „Hij deed me het aanbod om zondag twee grote shows in de Amsterdam RAI te geven”, zegt Addy. „Hopelijk is dit een voorbode op mijn 20-jarig couturejubileum, waarin ik alvast highlights uit mijn carrière kan laten zien.” Addy hoopt tijdens Masters of LXRY de mooiste stukken uit de laatste collecties te verkopen om zijn nieuwe start écht mogelijk te kunnen maken.

Dromen

De ontwerper heeft de laatste weken als heel bijzonder en intens ervaren. Addy heeft veel nagedacht na het aanvragen van zijn faillissement eind oktober. „Maar ik heb vooral ook heel veel steun gekregen. Ontelbaar veel lieve berichten, waardoor ik erg ontroerd ben en ook de kracht kreeg om door te gaan. En er komen aanvragen en ideeën binnen.”

Voor de toekomst heeft Addy grote dromen. Hij zou heel graag een outfit voor het Eurovisiesongfestival creëren. „Dat zou natuurlijk een cadeau zijn! Chantal Janzen heeft natuurlijk vaak mijn ontwerpen gedragen en ik heb haar trouwjurk ontworpen”, zegt de couturier over Chantal. Nadat zij vorige week is aangekondigd als een van de drie presentatoren van het songfestival in Rotterdam, durft Addy zijn dromen voorzichtig uit te spreken. „Maar mijn devies is: het komt zoals het komt! Laat ik me nu eerst maar eens concentreren op de show op Masters of LXRY. Dat is al héél snel, dus dat is ontzettend spannend!”