Entertainment/Sterren
1933936062
Sterren

Dracula-acteur Frank Langella (84) ontslagen na ongepast gedrag

Frank Langella is ontslagen door Netflix nadat eerder deze week bekend werd dat er onderzoek loopt naar de Amerikaanse acteur. De 84-jarige wordt beschuldigd van ongepast gedrag op de set van de nieuwe serie The Fall of the House of Usher.

Langella zou een foute grap hebben gemaakt die seksueel van aard is en een vrouwelijke tegenspeler hebben aangeraakt en haar grappend hebben gevraagd of ze dat leuk vindt. Deadline meldt dat het onderzoek inmiddels is afgerond. Omdat zou zijn gebleken dat Langella zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan ongepast gedrag is de acteur ontslagen.

Er wordt gezocht naar een nieuwe acteur om Langella - die de rol van Roderick Usher, het hoofd van de Usher-familie speelt - te vervangen. De productie van de serie loopt flinke vertraging op door het ontslag. Hoewel de helft van de opnames er al op zat, moet een groot deel opnieuw worden geschoten nu Langella wordt vervangen.

Frank Langella brak in 1979 door met de titelrol in de film Dracula. In 2009 werd hij genomineerd voor een Oscar voor het spelen van Richard Nixon in Frost/Nixon.

De horror miniserie The Fall of the House of Usher is gebaseerd op werk van Edgar Allan Poe en vertelt het verhaal van Roderick Usher en zijn tweelingzus Madeline, die in een huis wonen dat volgens Roderick leeft en zelfs controle uitoefent over de bewoners. De serie brengt in acht afleveringen een familie in kaart die in absolute waanzin en isolement terechtkomt.