Entertainment/Film
1934122868
Film

Warner stelt Aquaman-sequel opnieuw maanden uit

Studio Warner Bros. heeft besloten de premières van een aantal populaire films flink uit te stellen. Het vervolg op de hitfilm Aquaman is verplaatst naar december 2023. Het tweede deel van Shazam!, die eerst voor dit najaar stond gepland, komt nu pas in maart 2023 uit.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Er wordt niet duidelijk gemaakt wat precies de reden is van dit besluit. Het is sinds de fusie van WarnerMedia en Discovery erg onrustig rond releases van bioscoopfilms van Warner Bros. Zo werd bijvoorbeeld besloten de film Batgirl, gemaakt door het Belgische duo Adil & Bilall, te schrappen.

Rond Aquaman 2 ontstond ook commotie door de rechtszaak tussen hoofdrolspeelster Amber Heard en haar ex, Johnny Depp. Er werd zelfs een petitie door boze Depp-fans gestart om Heard uit de film te verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat de premièredata van de films worden gewijzigd. Aquaman 2 stond eerst gepland voor december 2022, maar werd begin dit jaar naar maart 2023 verplaatst. De uitbreng van Shazam! 2 werd echter vervroegd, naar december 2022. Dit deed Warner Bros. naar eigen zeggen door de nasleep van de coronacrisis, die bioscopen over de hele wereld met flinke (financiële) problemen opzadelde.