Nieuws/Entertainment
1936344
Entertainment

Antje Monteiro speelt hoofdrol in musical Mamma Mia!

Antje Monteiro

Antje Monteiro

De eerste hoofdrolspeelster van de musical Mamma Mia! is bekend. Antje Monteiro is vanaf september te zien in de rol van Donna - in de filmversie vertolkt door Meryl Streep - in het Beatrix Theater in Utrecht.

Antje Monteiro

Antje Monteiro

„Met Antje hebben we de perfecte Donna gevonden”, zegt Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland. „ De rol van Donna is een warme persoonlijkheid die fantastisch de hits van ABBA moet kunnen vertolken en daarnaast natuurlijk ook moet kunnen acteren. Antje heeft met haar jarenlange carrière bewezen dat ze Donna is; tijdens de audities had zij de X-factor!”

Antje is ongelooflijk blij dat ze in de huid van Donna mag kruipen. „Deze rol staat al zo lang bovenaan op mijn bucketlist en heb dan ook hard gewerkt om de rol eigen te maken voor de audities. Toen ik het verlossende telefoontje van Albert Verlinde kreeg dat ik het was geworden, schoot ik letterlijk in tranen dat ik dit nu mag gaan doen. Mamma Mia! is zo een feest, ik kijk er nu al naar uit om al die hits te mogen zingen en die geweldige energie in de zaal te voelen.”

Mamma Mia! beleefde negentien jaar geleden haar wereldpremière op West End in Londen, waar de show nog steeds te zien is. Inmiddels heeft de musical al 60 miljoen bezoekers getrokken en is deze uitgevoerd in zestien verschillende talen. In 2008 ging de filmversie in première en aankomende zomer verschijnt het vervolg Mamma Mia! Here we go again.