Nieuws/Entertainment
1937889268
Entertainment

Merel Westrik: Fidan Ekiz gaat Eva opvolgen

Fidan Ekiz

Fidan Ekiz

De Ladies Night op Net5 is meteen spraakmakend begonnen. ’Leading Lady’ Merel Westrik opende de show met felicitaties aan Fidan Ekiz met haar nieuwe baan, maar die bleek van niets te weten.

Fidan Ekiz

Fidan Ekiz

Daarop zei Merel Westrik dat zij immers Eva Jinek zou opvolgen. Ekiz reageert stomverbaasd. „Ik weet van niks!” Zij liet zich ook geen verdere uitspraken daarover ontlokken. Of het dus een strikvraag is, of dat Westrik inderdaad op de hoogte is als beste vriendin van Jinek? In elk geval schakelt de talkshowhost vervolgens gauw over op het volgende onderwerp. Maar later komt ze er nogmaals op terug, waarop Ekiz zegt: „Ik zweer het, ik weet het officieel niet.”

De KRO-NCRV wilde het nieuws aan het ANP niet bevestigen. „We zijn op zoek naar een goed alternatief voor dat tijdslot”, aldus een zegsman. „We zijn daarover met de NPO in gesprek. Meer valt er niet te melden nu.”

Het is niet de eerste keer dat de naam van Fidan Ekiz genoemd wordt als het gaat om wie de succesvolle Eva Jinek mag opvolgen bij de KRO-NCRV. Bij Veronica Inside liet ze eerder weten wel in gesprek te zijn. „Ik voel me echt vereerd. Dit is echt de Champions League.” Ze zei dan ook zeker interesse te hebben. „Maar ik ben niet de enige waarmee wordt gepraat en ik kan verder niks zeggen.”